Την Κυριακή 12 Μάϊου, σύσσωμη η ερευνητική ομάδα I-SENSE του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, ο Κώστα Κουκουδής, ο Ορεστης Σαμσόν και η Ειρήνη Κριμπά βρέθηκαν στην εκδήλωση  “Ημέρας της Ευρώπης” η οποία έλαβε χώρα στο Anassa City Events στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  παρουσιάστηκαν οι δυο εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR και VR) που έχει δημιουργήσει η κοινοπραξία στο πλαίσιο του έργου! Φορώντας τα ειδικά γυαλιά και χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια, οι επισκέπτες  περιηγήθηκαν και είδαν σε τρισδιάστατη μορφή, επιλεγμένα εκθέματα (που δεν έχουν διασωθεί) από την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου, τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δήλου και το Επιγραφικό Μουσείο! Συγκεκριμένα από την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου παρουσιάστηκε μέσω της εφαρμογής η Επισκοπική Βασιλική ενώ από την Δήλο, τα Προπύλαια, ο Οίκος Ναξίων και ο Ναός του Απόλλωνα. Επιπλέον, στην εφαρμογή παρουσιάστηκε και το κτίριο της Σκευοθήκη του Φίλωνος που βρίσκονταν στον Πειραιά.

Παράλληλα οι επισκέπτες χρησιμοποίησαν και την καινοτόμα AR εφαρμογή CirculAR  για συσκευές smartphones και διάβασαν και έμαθαν περισσότερα για την ιστορία των εκθεμάτων και είδαν τις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις τους στον χώρο!

Το APSIM έκλεψε τα βλέμματα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις του έργου και ο κ. Ιωάννης Βασιλείου, πρώην πρόεδρος του ΕΠΙΣΕΥ δοκίμασε την VR εφαρμογή, φορώντας τα ειδικά γυαλιά!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρεθήκατε στην εκδήλωση και δοκιμάσατε τις εφαρμογές μας και ευχόμαστε να χρησιμοποιηθούν στην πράξη, αναβαθμίζοντας την εμπειρία επίσκεψης των αρχαιολογικών μας χώρων!