Ο νέος χρόνος έχει βρει την κοινοπραξία του APSIM, σε συνεχή ερευνητική δράση καθώς το έργο ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες!

Έτσι, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, μέλη της κοινοπραξίας από την ομάδα I-SENSE του ΕΠΙΣΕΥ, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιού Θεσσαλονίκης και την ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε, επισκέφτηκαν την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου για να δοκιμάσουν την AR εφαρμογή του έργου, στην πράξη, στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Κατά τις δοκιμές εξετάστηκαν τόσο η λειτουργικότητα της εφαρμογής στον φυσικό χώρο όσο και η ακριβής τοποθέτηση του ψηφιακού μοντέλου της Επισκοπικής Βασιλικής. Οι δοκιμές στέφθηκαν με επιτυχία και η κοινοπραξία συζήτησε μικρές βελτιώσεις για την τελειοποίηση της. Η ομάδα του APSIM ανανέωσε το ραντεβού της για δυο ακόμα πιλοτικές δοκιμές στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δήλου με στόχο την δοκιμή των AR εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί για τους χώρους αυτούς.

Σκοπός των AR εφαρμογών του έργου είναι να δώσουν την δυνατότητα στους επισκέπτες Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων να τους θαυμάσουν όπως ήταν κατά την δημιουργία τους, αναβαθμίζοντας την εμπειρία επίσκεψης και ανοίγοντας ένα παράθυρο στο παρελθόν! Μείνετε συντονισμένοι στα κοινωνικά δίκτυα του APSIM τον ερχόμενο μήνα, για να πάρετε μια γεύση της περιήγησης με την AR εφαρμογή του έργου!